Call for participant for the final conference of the project (multiplying event) Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization

Center for youth activism CYA Krik in partnership with Volunteer Centre Istria from Croatia and Zavod Bob from Slovenia are inviting you on a final conference for the project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization. We will present the final results of the project.

The final conference is happening at 24th of September, from 17-19h at Umbrella Restorant, Skopje.
At the conference will be presented the final results of the project activities.
The project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization is funded by the program Erasmus+ by the European Union from the National Agency of Slovenia.

If you want to participate, please fill the application form

Deadline to apply is 23th of September, Monday.

Call for participants for workshop: The Ignorant Mentor Laboratory facilitated by experts from Zavod Bob, Slovenia

Center for youth activism CYA Krik in partnership with Volunteer Centre Istria from Croatia and Zavod BOB from Slovenia organize 3 workshops on the topic of autonomous employment and mentorship.

The workshops are part of the project activities from the project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization. The project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization is funded by European Union.

The workshop The Ignorant Mentor Laboratory has the aim to explore the role of the mentor in the process of emancipatory and transformative learning using the methods of Theater of the Oppressed

The workshops are happening at 24th of September, Tuesday from 14-16h at the Kancelarija na mladi-Municipality of Center, Skopje.

The workshop is facilitated by experts from Zavod Bob from Slovenia.

If you are interested to apply fill in this short application form

Deadline for application is Sunday 22.09.2019

Call for participants for workshop: Autonomous Employment-what does it mean? facilitated by experts from CYA KRIK

Center for youth activism CYA Krik in partnership with Volunteer Centre Istria from Croatia and Zavod BOB from Slovenia organize 3 workshops on the topic of autonomous employment and mentorship.

The workshops are part of the project activities from the project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization. The project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization is funded by European Union.

The workshop Autonomous Employment-what does it mean? explore the concept of Autonomous Employment and Emancipative and Transformative learning.

The workshops are happening at 24th of September, Tuesday from 14-16h at the Kancelarija na mladi-Municipality of Center, Skopje.

The workshop is facilitated by experts from Center for Youth Activism CYA KRIK

If you are interested to apply fill in this short application form

Deadline for application is Sunday 22.09.2019

Call for participants for workshop: Mentoring for employment: (how) does it work? facilitated by experts from Volonteer Centre Istria

Center for youth activism CYA Krik in partnership with Volunteer Centre Istria from Croatia and Zavod BOB from Slovenia organize 3 workshops on the topic of autonomous employment and mentorship.

The workshops are part of the project activities from the project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization. The project Post-YU for Learning Emancipation – Supporting learners on the way to self-realization is funded by European Union.

The workshop Mentoring for employment: (how) does it work? has the aim to explore how can mentoring support the employment of the unemployed.

The workshops are happening at 24th of September, Tuesday from 14-16h at the Kancelarija na mladi-Municipality of Center, Skopje.

The workshop is facilitated by experts from Volunteer Centre Istria, Croatia.

Deadline for application is Sunday 22.09.2019

Повик за учесници, лидери на група и фацилитатори за Инклузивни младиснки кампови

Центар за младински активизам заедно со Сојуз на извидници на Македонија го објавува повикот за пријавување на учесници на Инклузивните младински кампови кои ќе се спроведат во летниот период.

Инклузивните младински кампови се кампови каде учесници се млади лица со попреченост и без. Камповите траат 6 дена (5 ноќевања) и се случуваат во Извидничкиот центар Охрид Ицо 

Утринскиот дел од програмата се состои од едукативни активности подготвени според потребите на учесниците, додека попладневниот ден од програма се состои од активности на отворено.

Подготовките за камповите се одвиваат во периодот од март до јуни 2019 година.

Една група на еден камп се состои од 30 до 40 учесници. Учесниците работат поделени во групи од 6 лица. Групите се состојат од 1 лидер на група кој има искуство во работа со млади лица со попреченост и без, 3 лица со попреченост и 3 лица со типичен развој.

Со оваа група на учесници работат лица кои се дел од програмскиот тим и тоа: специјален едукатор, социјален работник, фацилитатори, програмски тим за слободни активности и 2 координатори на програмските активности.

Како дел од програмскиот тим ќе се приклучат и група на извидници од Франција кои ќе работат со учесниците на активностите на отворено.

Период на реализација 16ти до 21ви јули 2019 година.

Програма на кампот се состои од:

 • Активности за градење на група;
 • Локални и регионални вечери;
 • Активности на отворено (кајакарење, пешачење, стрелаштво, водени лудории, палење на логорски оган, спортски активности и многу други);
 • Работилници каде ќе се користат методите на неформално образование на различни теми;
 • Посети на локалните места во Охрид;
 • Интересни и забавни активности.

За реализација на камповите за летната сезона 2019 година се организираше кампања за прибирање средства како би можело да се обезбеди учество за поголем број на учесници.

Доколку сте заинтересирани аплицијате:

За учесници аплицирајте  Тука

За лидери на група аплицирајте Тука

За фацилитатори аплицирајте Тука

Повеќе информации околу одговорности на лидерите на група:

-Присуство на состаноци за подговка на активностите на кампот пред започнување на кампот

-Грижа за учесниците од групата:

-Да не пропуштат оброк

-Доколку учесниците примаат терапија да се осигура земањето на терапијата

-Учесниците да се навреме пристигнати на сесија

-Поддршка и потсетување за личната хигиена на учесниците

-Пренесување на информации до учесниците на групата

-Да се осигура активно учество на учесниците на програмата на кампот во текот на целиот ден

-Присуство на програмата на кампот

-Спроведување на групни рефлексии со својата група на крајот на денот

-Учество на состанок со фацилитаторот на кампот за евалуација на денот и пренесување на информации од групните рефлексии

-Присуство на евалуациски состанок по завршување на кампот

Потребни квалификации за лидер на група

-Претходно искуство во работа со лица со попреченост и без

-Претходно искуство во спроведување на активности со млади и младинска работа

-Познавање од младинска работа

За лидери на група аплицирајте Тука


Повеќе информации околу одговорности на фацилитаторите:

-Присуство на состаноци за подговка на активностите на кампот пред започнување на кампот

-Пренесување на информации до учесниците на групата

-Подготовка на работна програма составена од 4 сесии дневно за учесниците на кампот

-Подготовка на планови на сесии за работната програма

-Спроведување на работната програма

-Да се осигура активно учество на учесниците на програмата на кампот во текот на целиот ден 

-Спроведување на евалуација со главниот фацилитатор на кампот пред почетокот на работниот ден

-Подготовка на финален извештај за работната програма

-Присуство на евалуациски состанок по завршување на кампот

Потребни квалификации за фацилитатор

-Претходно искуство во работа со лица со попреченост и без

-Претходно искуство во фацилитирање и спроведување на обуки со млади лица

-Познавање од младинска работа

За фацилитатори аплицирајте Тука

Лидерските и фацилитаторските позиции се на волнтерска основа, финансиски надоместок не е предвиден.

Патните трошоци до Охрид не се покриени.

Ќе бидат контактирани само оние учесници, лидери и фацилитатори кои ќе бидат селектирани.

Трите повици се отворни до 10ти јули 2019, апликации пристигнати по завршување на повикот за учесници нема да се земат во предвид.

Call for participants to a Training for Youth Workers, 17-21 June 2019, Scout Center Ohrid

Title of the project: Combating social exclusion of young people

Leading organization: CYA KRIK, Skopje

Project partners: Youth Center Perspektiva Durres and Center for Education and Training Prizren

About the project: In Western Balkan region people with disabilities are facing lot of problems. Within this project, regional activities will be made in which youth with and without disabilities will learn from each other and learn about cultural cooperation while increasing the number of educational-mobility activities. Moreover, youth workers will gain knowledge and built their capacities in working in mixed groups, so indirectly the capacities of the organization included in this project will be fostered.  Best practices and ways of working with mixed groups will be shared and tested.

The project is supported by the Western Balkan Fund.

On behalf of the project activities, CYA KRIK issues call for participants to a Training for youth workers

A1. Training for youth workers – The training will be happening in the Scouts Centre in Ohrid Macedonia and will gather 15 youth workers coming from Skopje, Durres and Prizren.

WHO: 15 youth workers

WHEN: 17th till 21st of June 2019

WHERE: Scouts Centre Ohrid

THEME OF THE TRAINING: During the training, the youth workers will learn how to work with people with disabilities in mixed group and how to adapt their regular programs. Furthermore, they will work on mapping the special schools/institutions on local level where people with disabilities can be found.

OBJECTIVE OF THE TRAINING: Building the capacities of youth workers and youth organizations which are working with young people with typical development to include young people with disabilities in their activities and achieve social inclusion of the target group.

FOLLOW UP ACTIVITIES: After the duration of the training, in the period of July, the youth workers will implement the programs they designed during the training.

For the participants coming from Prizren and Durres, the follow up activities will be agreed with the National partners.

For the participants coming from Skopje, the programs will be consisted of organizing activities during 2 different events. The target group that will participate at the program will be mixed group of participants (young people with disabilities and without). The venue for the program will be:

Group 1: D festival in Dojran 12th till 14th of July

Group 2: Summer Inclusive Scout Camp in Ohrid 16th till 21st of July

Participation on the whole duration of the training and the whole duration on the follow up events is mandatory.

COSTS FOR THE PROGRAM:

Training for Youth Workers: The costs for the accommodation and food during the events is covered by the organizer. The travel costs are reimbursed up to 50% of the regular costs of the ticket.

Follow up activities-Group 1 D Festival: The accommodation is in tents (tents are provided). The transport to Dojran is covered and organized by the organizer of D Festival. 4 day pass for the festival is provided for the group.

Follow up activities-Group 2 Summer Inclusive Scout Camp: The accommodation and food is covered by the organizer. The travel costs to Ohrid and back are covered by the participants.

WHO CAN APPLY: The call is open for participants which have more than 18 years old and have basic understanding and experience in youth work. The applicant need to have implemented at least one youth activity in the past years and be motivated to take part in the training. The applicant need to be available during the whole duration of the training and the whole duration at one of the follow up activities.

HOW TO APPLY: fill this online form

DUE TO: The call is open due to 10th of June.

CONTACT INFORMATION: e-mail infokrikcenter@gmail.com

ПРОДОЛЖЕН ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

Во периодот од мај до декември 2019 година во Скопје, Центар за младински активизам КРИК спроведува програма за младински работници во рамки на проектот Чекори кон Инклузија кој е во склоп на Проектот за младинско изразување. Проектот за младинско изразување е финансиран од Европската Унија а го спроведува Младински Образовен Форум, во партнерство со Лоја и Младински сојуз Крушево. Проектот Чекори кон Инклузија има за цел да создаде социјална инклузија на лица со попреченост кои доаѓаат од специјалните училишта во Скопје со нивните врсници со типичен развој. Програмата ќе се одвива во 3 циклуси.

Првиот циклус- обуки за младинска работа

Ова е циклус на 10 обуки наменети за младински работници кои ќе се одвиваат во период мај-септември 2019 година. Датите на одржување на обуките се наведени подолу. На овие обуки учесниците ќе стекнат знаење, техники и вештини за спроведување на различни видови на младинска работа. Фокусот на обуките е во спроведување на активности од младинска работа в мешани групи (млади со типичен развој и млади со попреченост или помалку можности). Обуките ќе ги водат обучувачи – експерти во областа.

Вториот циклус-планирање и подготовка на младински програми

Во вториот циклус, учесниците ќе се поделат во тимови по пројца и ќе работат на подготовка на младински програми кои ќе ги спроведат во месец септември. Вкупно ќе постојат 5 тимови кои ќе работат во 5 специјални школи во Скопје. На секој тим ќе му биде доделен ментор кој ќе им помогне да ги подготват програмите. Врз основа на стекнатото знаење и претходно искуство учесниците заедно со менторите ќе подготват тема на работа и целна група со која ќе работат понатака. Овој циклус се одвива во период септември 2019 година.

Трет циклус-практична работа

Последниот циклус е период каде учесниците во пракса го спроведуваат наученото во текот на претходните циклуси. Во текот на практичната работа учесниците ги реализираат своите програми кои ги подготвиле заедно со менторите. Откако учесниците ги подготвија своите програми заедно со менторите, во месец септември започнува процесот на контактирање на специјалните школи и формирање на групите. Крик има остварено соработка со специјалните школи во Скопје, и контактирањето се одвива во насока на консултација и и разговор со вработените и учениците од школите околу идеи за програмата. Понатака учесниците продолжуваат кон имплементација на програмите. Менторите се присутни постојано за понатамошна поддршка. Овој циклус ќе се одвива во периодот од септември до декември 2019. На крајот од програмата секој од тимовите ќе реализира финален настан заедно со учесниците.

По завршувањето на обуките, учесниците имаат можност да продолжат со работата или понатаму да развиваат нови проекти и програми во склоп со годишните активности на организацијата.

Број на учесници- 15 учесници

Критериуми:

 • Учесниците треба да имаат над 18 години
 • Учесниците треба да имаат основно познавање на младинската работа
 • Учесниците треба да имаат реализирано барем 1 активност (обука, работилница, настан и сл.) со млади наменета за нивен личен и социјален развој.
  Ова се датумите за обуките од првиот циклус, учеството на обуките е задолжително, дозволено е отсуство на максимум 2 обуки. Доколку учесникот има отстуствоповеќе од 2 обуки, нема да продолжи во наредните циклуси.
 • Обука 1 05ти јуни 2019 година, вторник со почеток од 17:00 до 21:00 часот;
 • Обука 2  06ти јуни 2019 година, среда со почеток од 17:00 до 21:00 часот;
 • Обука 3 15ти јуни 2019 година, сабота со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 4 16ти јуни 2019 година, недела со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 5 и Обука 6 – датите ќе бидат утврдени во консултација со групата

Месец јули и август пауза

 • Обука 7 14ти септември 2019 година сабота со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 8 15ти септември 2019 година недела со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 9 18ти септември 2019 година, среда со почеток од 17:00 до 21:00 часот;
 • Обука 10 19ти септември 2019 година, четврток со почеток од 17:00 до 21:00 часот.

Начин на аплицирање:

Доколку сте заинтересирани за учество на оваа програма аплицирајте со пополнување на апликациската форма на овој линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMO6T-zC94zoPGXLdRBXDHdJRu45IrcDdV3NBQP_sp5Ro90w/viewform

Техничките и програмските трошоци за учество на програмата се подмирени како дел од буџетските ставки за проектните активности. За спроведување на младинските програми во специјалните школи е предвиден еднократен паричен надоместок.

Повикот е отворен до 02ри јуни 2019 година.

За дополнителни информации контактирајте не на infokrikcenter@gmail.com

Повик за 2 истражувачи за мапирање на успешни приказни на лица со попреченост

ЦМА Крик во склоп на проектот Youth participation for ALL, објавува повик за 2 истражувачи.

Главната цел на проектот е да придонесе кон создавање на силно, инклузивно и демократско
општество во кое младите луѓе се целосно вклучени и помагаат во неговиот развој, развивајќи се
себе си на лично и социјално ниво.

Истражувањето има за цел да мапира 5 успешни приказни кои ги имплементирале лица со попреченост и да подготви соодветен начин за промоција на приказните.

Во склоп на истражувањето ќе се мапираат успешните приказни кои лицата со попреченост ги имаат спроведено во Северна Македонија. По мапирањето на приказните, истражувачите имаат за цел да ги подготват формите на кои ќе бидат промовирани приказните. Како форми може да бидат видеа, презентации, текстови и слични креативни форми за претставување. Подготвените форми ќе бидат презентирани на 3 настани и тоа: Д фестивал, Младинските инсклузивни извиднички кампови и финалната конференција која ќе се одржи во рамки на проектните активности.

Финалната верзија на формите се очекува да е подготвена на почетокот на јули 2019.

Аплицирањето се одвива преку испраќање на ваше CV и мотивационо писмо на
infokrikcenter@gmail.com

За ангажманот предвиден е финансиски надомест.

Проектот “Youth Participation for ALL” се спроведува во рамки на регионалниот проект „Средиште
на младински банки за западен балкан и Турција“, а финансиран од Европска Унија.
Проектот „Средиште на младински банки за Западен Балкан и Турција“ трае четири години, тој е
поддржан од Европската комисија, а ги вклучува организациите: Ана и Владе Дивац Фондација –
Ana and Vlade Divac Foundation (Србија), Прима асоцијација – Prima Association (Црна Гора), Центар
за промена и менаџмент на конфликт – Center for Change and Conflict Management (Албанија),
Фондација за волонтирање – Community Volunteers Foundation, како и Младиинфо
Интернационал (Македонија).

Краен рок на аплицирање е 7ми јуни 2019 (петок).

За повеќе информации, Ве молиме да не контактирате на infokrikcenter@gmail.com

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

This image has an empty alt attribute; its file name is image-6.png

Во периодот од мај до декември 2019 година во Скопје, Центар за младински активизам КРИК спроведува програма за младински работници во рамки на проектот Чекори кон Инклузија кој е во склоп на Проектот за младинско изразување. Проектот за младинско изразување е финансиран од Европската Унија а го спроведува Младински Образовен Форум, во партнерство со Лоја и Младински сојуз Крушево. Проектот Чекори кон Инклузија има за цел да создаде социјална инклузија на лица со попреченост кои доаѓаат од специјалните училишта во Скопје со нивните врсници со типичен развој. Програмата ќе се одвива во 3 циклуси.

Рокот за апицирање е продолжен до 01.06.2019 година


Првиот циклус- обуки за младинска работа

Ова е циклус на 10 обуки наменети за младински работници кои ќе се одвиваат во период мај-септември 2019 година. Датите на одржување на обуките се наведени подолу. На овие обуки учесниците ќе стекнат знаење, техники и вештини за спроведување на различни видови на младинска работа. Фокусот на обуките е во спроведување на активности од младинска работа в мешани групи (млади со типичен развој и млади со попреченост или помалку можности). Обуките ќе ги водат обучувачи – експерти во областа.

Вториот циклус-планирање и подготовка на младински програми

Во вториот циклус, учесниците ќе се поделат во тимови по пројца и ќе работат на подготовка на младински програми кои ќе ги спроведат во месец септември. Вкупно ќе постојат 5 тимови кои ќе работат во 5 специјални школи во Скопје. На секој тим ќе му биде доделен ментор кој ќе им помогне да ги подготват програмите. Врз основа на стекнатото знаење и претходно искуство учесниците заедно со менторите ќе подготват тема на работа и целна група со која ќе работат понатака. Овој циклус се одвива во период септември 2019 година.

Трет циклус-практична работа

Последниот циклус е период каде учесниците во пракса го спроведуваат наученото во текот на претходните циклуси. Во текот на практичната работа учесниците ги реализираат своите програми кои ги подготвиле заедно со менторите. Откако учесниците ги подготвија своите програми заедно со менторите, во месец септември започнува процесот на контактирање на специјалните школи и формирање на групите. Крик има остварено соработка со специјалните школи во Скопје, и контактирањето се одвива во насока на консултација и и разговор со вработените и учениците од школите околу идеи за програмата. Понатака учесниците продолжуваат кон имплементација на програмите. Менторите се присутни постојано за понатамошна поддршка. Овој циклус ќе се одвива во периодот од септември до декември 2019. На крајот од програмата секој од тимовите ќе реализира финален настан заедно со учесниците.

По завршувањето на обуките, учесниците имаат можност да продолжат со работата или понатаму да развиваат нови проекти и програми во склоп со годишните активности на организацијата.

Број на учесници- 15 учесници

Критериуми:

 • Учесниците треба да имаат над 18 години
 • Учесниците треба да имаат основно познавање на младинската работа
 • Учесниците треба да имаат реализирано барем 1 активност (обука, работилница, настан и сл.) со млади наменета за нивен личен и социјален развој.
  Ова се датумите за обуките од првиот циклус, учеството на обуките е задолжително, дозволено е отсуство на максимум 2 обуки. Доколку учесникот има отстуствоповеќе од 2 обуки, нема да продолжи во наредните циклуси.
 • Обука 1 05ти јуни 2019 година, вторник со почеток од 17:00 до 21:00 часот;
 • Обука 2  06ти јуни 2019 година, среда со почеток од 17:00 до 21:00 часот;
 • Обука 3 15ти јуни 2019 година, сабота со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 4 16ти јуни 2019 година, недела со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 5 и Обука 6 – датите ќе бидат утврдени во консултација со групата

Месец јули и август пауза

 • Обука 7 14ти септември 2019 година сабота со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 8 15ти септември 2019 година недела со почеток од 10:00 до 17:00 часот;
 • Обука 9 18ти септември 2019 година, среда со почеток од 17:00 до 21:00 часот;
 • Обука 10 19ти септември 2019 година, четврток со почеток од 17:00 до 21:00 часот.

Начин на аплицирање:

Доколку сте заинтересирани за учество на оваа програма аплицирајте со пополнување на апликациската форма на овој линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMO6T-zC94zoPGXLdRBXDHdJRu45IrcDdV3NBQP_sp5Ro90w/viewform

Техничките и програмските трошоци за учество на програмата се подмирени како дел од буџетските ставки за проектните активности. За спроведување на младинските програми во специјалните школи е предвиден еднократен паричен надоместок.

Повикот е отворен до 01ви јуни 2019 година.


Во периодот од мај до декември 2019 година во Скопје, Центар за младински активизам КРИК спроведува програма за младински работници во рамки на проектот Чекори кон Инклузија кој е во склоп на Проектот за младинско изразување. Проектот за младинско изразување е финансиран од Европската Унија а го спроведува Младински Образовен Форум, во партнерство со Лоја и Младински сојуз Крушево. Проектот Чекори кон Инклузија има за цел да создаде социјална инклузија на лица со попреченост кои доаѓаат од специјалните училишта во Скопје со нивните врсници со типичен развој. Програмата ќе се одвива во 3 циклуси.

За дополнителни информации контактирајте не на infokrikcenter@gmail.com

This image has an empty alt attribute; its file name is image-7.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image-4.png

Повик за учесници на настани на отворено

Центарот за младински активизам ЦМА Крик објавува повик за учесници на настани на отворено во околните излетнички места во Скопје, како дел од младинските програми кои се спроведуваат во три специјални училишта во Скопје.

Проектот „Средиште на младински банки за Западен Балкан и Турција“ трае четири години. Тој е поддржан од Европската Комисија, а ги вклучува организациите: Ана и Владе Дивац Фондација – Ana and Vlade Foundation(Србија), Прима Асоцијација – Prima Association (Црна Гора), Центар за промена и менаџмент на конфликт – Center for Change and Conflict Management (Албанија), Фондација за волонтирање – Community Volunteers Foundation, како и Младиинфо Интеранционал (Македонија).

Целта на проектот е да се поттикнат младите луѓе да делуваат во нивната локална заедница и преку кампањи за застапување да се приближат и вклучат во процесот на донесување на одлуки на локално ниво.

Во рамки на овој проект, како регрантисти, ЦМА Крик го спроведува проектот „Youth Participation for ALL!“. Главната цел на проектот е да се придонесе кон создавање на силно, инклузивно и демократско општество во кое младите луѓе се целосно вклучени и помагаат во нивниот развој, развивајќи се себе си на лично и социјално ниво. 

Во склоп на активностите, во партнерство со Сојуз на извидници на Македонија предвидено е да се имплементираат 5 настани на отворено, кои ќе се имплементираат во периодот од Април до Мај 2019, а на кои активно учество ќе земат 20 млади лица.

Настаните на отворено ќе бидат организирани од тим составен од младински работници. Овие настани на отворено ќе опфатат активности од едукативен и забавен карактер, а имаат за цел да ја зголемат социјалната инклузија на младите лица со попреченост, кои ќе имаат можност да поминат време со своите врсници од типичен развој.

Петте настани на отворено ќе бидат имлементирани во периодот од Април до Мај 2019 година, на пет локации во Скопје, и тоа:

Скопско Кале – 16. 04 .2019 г. вторник;

Трим патека во Паркот на природата (Гази Баба) – 23. 04. 2019 г. вторник;

Градски парк – 07. 05. 2019 г. вторник;

Шамак ливада – 21.05. 2019 г. вторник;

City tour – 28. 05. 2019 г. вторник.

Доколку сте заинтересирани пополнете ја оваа оваа апликациска форма најдоцна 3 дена  пред одржување на настанот за кој аплицирате.

Проектот “Youth Participation for ALL” се спроведува во рамки на регионалниот проект „Средиште на младински банки за западен балкан и Турција“, а финансиран од Европска Унија.

Доколку имате имате дополнителни прашања, можете да не контактирате на: infokrikcenter@gmai.com