Camp me in! – Кампања за прибирање на средства-Рачно изработени алки во парк

ЦМА Крик заедно со Сојузот на извидници на Македонија ја спроведува кампањата за прибирање на средства за имплементирање на летните инклузивни кампови! Камповите се 6 дневни кампови кои се организираат во Извидничкиот центар Охрид наменети за млади лица со попреченост и без. За таа цел се предвидени низа активности, започнувајќи од месец Март 2019.

Овој викенд тимот одговорен за прибирање средства одлично си помина изработувајќи алки.

Изминатата недела, како дел од регуларните младински програми во специјалните школи, учесниците заедно со младинските работници подготвија алки, привезоци и теглички. Во саботата, на 20ти април, Оливер Андреевски (Координатор за локални програми и вмрежување) и Константин Карадафов (Координатор за Европски програми за мобилност) заедно со Белтина и Џампо (ЕВС волонтери во Крик) и учениците од ДСУ за рехабилитација и образование “Св. Наум Охридски” организираа настан во Градскиот парк. Тие ги понудија алките, привезоците и тегличките на посетителите на Градскиот парк. Предметите немаа цена, луѓето оставаа донација колку сметаат дека сакаат и се во можност.

Од настанот во Градскиот Парк се собраа 2,417 МКД.

Секој викенд до крајот на кампањата ќе се одвиваат слични настани на различни локации. Доколку сте заинтересирани да се приклучите кон спроведување на активностите пополнете ја следнава форма

Остануваме во контакт за наредните викенди

Планот за собирање на средства е следен:

-Котизација за учесниците (во котизацијата се вклучени минималните основни трошоци како храна, превоз и работниот тим) пријавување на учество на  следнава форма

-Кампања за прибирање средства онлајн која можете да ја најдете на платформата indiegogo 

Доколку сте во можност би ви биле благодарни доколку донирате за реализација на Инклузивните летни младински кампови.

-Подаруање на алки и други производи подготвени од лицата со попреченост и без, со очекувана донација.

Camp me in! – Кампања за прибирање на средства-Рачно изработени алки во парк

ЦМА Крик заедно со Сојузот на извидници на Македонија ја спроведува кампањата за прибирање на средства за имплементирање на летните инклузивни кампови! Камповите се 6 дневни кампови кои се организираат во Извидничкиот центар Охрид наменети за млади лица со попреченост и без. За таа цел се предвидени низа активности, започнувајќи од месец Март 2019.

Овој викенд тимот одговорен за прибирање средства одлично си помина изработувајќи алки.

Изминатата недела, како дел од регуларните младински програми во специјалните школи, учесниците заедно со младинските работници подготвија алки и привезоци. Во саботата, на 6ти април, Билјана (Асистент за финансии), Александра (координатор за младински програми) и Коки (координатор за програми за мобилност) заедно со Белтина и Џампо (ЕВС волонтери во Крик) и учениците од ДСУ за рехабилитација и образование “Св. Наум Охридски” организираа настан во Градскиот парк. Тие ги понудија алките и привезоците на посетителите на Градскиот парк. Алките немаа цена, луѓето оставаа донација колку сметаат дека сакаат и се во можност.

Од настанот во Градскиот Парк се собраа 1582 мкд.

Секој викенд до крајот на кампањата ќе се одвиваат слични настани на различни локации. Доколку сте заинтересирани да се приклучите кон спроведување на активностите пополнете ја следнава форма https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc849krWEXUx7XYbAVko_ITmLW2TQi1JqYz02IHGyK7SoLSxA/viewform?fbclid=IwAR1Jf6RW4mh7_2X8O7_HZrslaEyDGakRgXWkdxbN-Z9KTAhupuY74e_b-6E

Остануваме во контакт за наредните викенди

Планот за собирање на средства е следен:

-Котизација за учесниците (во котизацијата се вклучени минималните основни трошоци како храна, превоз и работниот тим) пријавување на учество на  следнава форма

-Кампања за прибирање средства онлајн која можете да ја најдете на платформата indiegogo 

Доколку сте во можност би ви биле благодарни доколку донирате за реализација на Инклузивните летни младински кампови.

-Подаруање на алки и други производи подготвени од лицата со попреченост и без, со очекувана донација.

Camp me in! – Кампања за прибирање на средства-Рачно изработени алки во парк

ЦМА Крик заедно со Сојузот на извидници на Македонија ја спроведува кампањата за прибирање на средства за имплементирање на летните инклузивни кампови! Камповите се 6 дневни кампови кои се организираат во Извидничкиот центар Охрид наменети за млади лица со попреченост и без. За таа цел се предвидени низа активности, започнувајќи од месец Март 2019.

Овој викенд тимот одговорен за прибирање средства одлично си помина изработувајќи алки.

Во саботата, на 30ти март Билјана (Асистент за финансии) и Коки (координатор за програми за мобилност) заедно со Џампо (ЕВС волонтер во Крик) подговуваа алки заедно со учениците од ДСУ за рехабилитација и образование “Св. Наум Охридски”. Во недела, на 31ви март тие ги понудија алките и привезоците на посетителите на Градскиот парк. Алките немаа цена, луѓето оставаа донација колку сметаат дека сакаат и се во можност.

Од настанот во Градскиот Парк се собраа 3200 мкд.

Секој викенд до крајот на кампањата ќе се одвиваат слични настани на различни локации.

Остануваме во контакт за наредните викенди

Планот за собирање на средства е следен:

-Котизација за учесниците (во котизацијата се вклучени минималните основни трошоци како храна, превоз и работниот тим) пријавување на учество на  следнава форма

-Кампања за прибирање средства онлајн која можете да ја најдете на платформата indiegogo 

Доколку сте во можност би ви биле благодарни доколку донирате за реализација на Инклузивните летни младински кампови.

-Продажба на алки и други производи подготвени од лицата со попреченост и без.

Заинтересирај се и ТИ!

Цма Крик заедно со Сојуз на извидници на Македонија објавува повик за лица кои сакаат да бидат дел од кампањата за прибирање средства Camp Me In.

Летните кампови за прв пат беа организирани во 2017 година и финансирани од Уницеф Скопје.
Оваа година, не успеавме да прибереме средства од меѓународните, националните и локалните донатори, па решивме да спроведеме кампања за собирање на средства.
Камповите се 6 дневни кампови кои се организираат во Извидничкиот центар Охрид наменети за млади лица со попреченост и без.

Камповите траат 6 дена (5 ноќевања) и се случуваат во Извидничкиот центар Охрид Ицо 

Доколку сте младо лице или така се чувствувате и сакате да ни помогнете да ги организираме летните инклузивни младински кампови, ние веќе сме ЗАИНТЕРЕСИРАНИ да ни помогнеш е вака

  • Директна вклученост во спроведувањето на активностите на отворено кои се одвиваат секој викенд

Досадно ти е веќе од секој викенд те едното исто? Ти викаат и од дома иди заинтересирај се негде, доста ги мериш улиците и правиш дупка во каучите? Сакаш да правиш нешто различно а сепак забавно? Ти иде организација на настани? Сакаш да организираш забави и настани? Ние го имаме совршениот настан за тебе тогаш. Придружи ни се викендашки на активностите од кампањата за собирање средства за кампови.

Активностите на отворено се активности кои се спроведуваат на отворено низ местата во Скопје каде има поголем број на посетители. Овие активности се различни секој викенд. Минатиот викенд, тимот подготви мафини во сабота, а во недела ги продаваа во Градскиот парк. Активностите за наредниот викенд се сеуште отворени за идеи. Доколку имаш и ти интересни идеи, ние би сакале да ги слушнеме.

Се заинтересира? Пополни ја оваа кратка форма и ние веднаш ќе те контактираме ЗАИНТЕРЕСИРАН/А СУМ

Планот за собирање на средства е следен:

-Котизација за учесниците (во котизацијата се вклучени минималните основни трошоци како храна, превоз и работниот тим) пријавување на учество на  следнава форма

-Кампања за прибирање средства онлајн која можете да ја најдете на платформата indiegogo 

-Продажба на колачи и/или други производи и организирање на настани и забави.

Camp me in! – Кампања за прибирање на средства-Мафини во парк

ЦМА Крик заедно со Сојузот на извидници на Македонија ја спроведува кампањата за прибирање на средства за имплементирање на летните инклузивни кампови! Камповите се 6 дневни кампови кои се организираат во Извидничкиот центар Охрид наменети за млади лица со попреченост и без. За таа цел се предвидени низа активности, започнувајќи од месец Март 2019.

Овој викенд тимот одговорен за прибирање средства одлично си помина готвејќи мафини.

Во саботата, на 23ти март Александра (Координатор на младински програми) заедно со Белтина и Џампо (ЕВС волонтери во Крик) подговуваа мафини заедно со учениците од ДУЦОР Партенија Зографски. Во недела, на 24ти март тие ги понудија мафините на посетителите на Градскиот парк. Мафините немаа цена, луѓето оставаа донација колку сметаат дека сакаат и се во можност.

Од настанот во Градскиот Парк се собраа 2 000 мкд.

Секој викенд до крајот на кампањата ќе се одвиваат слични настани на различни локации.

Остануваме во контакт за наредните викенди.

Планот за собирање на средства е следен:

-Котизација за учесниците (во котизацијата се вклучени минималните основни трошоци како храна, превоз и работниот тим) пријавување на учество на  следнава форма

-Кампања за прибирање средства онлајн која можете да ја најдете на платформата indiegogo 

Доколку сте во можност би ви биле благодарни доколку донирате за реализација на Инклузивните летни младински кампови.

-Продажба на колачи и други производи подготвени од лицата со попреченост и без.

 

Повик за учесници на Инклузивни младински летни кампови 2019

Центар за младински активизам заедно со Сојуз на извидници на Македонија го објавува повикот за пријавување на учесници на Инклузивните младински кампови кои ќе се спроведат во летниот период.

Инклузивните младински кампови се кампови каде учесници се млади лица со попреченост и без.

Камповите траат 6 дена (5 ноќевања) и се случуваат во Извидничкиот центар Охрид Ицо 

Утринскиот дел од програмата се состои од едукативни активности подготвени според потребите на учесниците, додека попладневниот ден од програма се состои од активности на отворено.

Подготовките за камповите се одвиваат во периодот од март до јуни 2019 година.

Една група на еден камп се состои од 30 до 40 учесници. Учесниците работат поделени во групи од 5 лица. Групите се состојат од 1 лидер на група кој има искуство во работа со млади лица со попреченост и без, 2 лица со попреченост и 2 лица со типичен развој.

Со оваа група на учесници работат 8 лица кои се дел од програмскиот тим и тоа: специјален едукатор, социјален работник, 4 младински работници и 2 координатори на програмските активности.

Како дел од програмскиот тим ќе се приклучат и група на извидници од Франција кои ќе работат со учесниците на активностите на отворено.

Бројот на камповите и датите на реализација ќе бидат потврдени според потребите и пријавените учесници. Информацијата за точниот број и датата на реализација на камповите ќе биде објавена во првата недела од јуни 2019 година.

Програма на кампот се состои од:

-Активности за градење на група;

-Локални и регионални вечери;

-Активности на отворено (кајакарење, пешачење, стрелаштво, водени лудории, палење на логорски оган, спортски активности и многу други);

-Работилници каде ќе се користат методите на неформално образование на различни теми;

-Посети на локалните места во Охрид;

-Интересни и забавни активности.

Котизација за учество: 7 345 мкд по учесник.

Котизацијата вклучува:

  • Превоз од местото на живеење на учесникот до Извидничкиот центар Охрид
  • Сместување во шатори
  • 3 оброци (доручек, ручек и вечера) и 1 ужинка (кафе/чај и овошје)
  • Директно учество на активностите од кампот вклучувајќи ја целата програма
  • Одоворни лица за времетрање на кампот и тоа: специјален едукатор, социјален работник и младински работници.

Доколку сте заинтересирани за учество, пополнете ја следнава форма

За реализација на камповите за летната сезона 2019 година се организира кампања за прибирање средства како би можело да се обезбеди учество за поголем број на учесници.

Планот за собирање на средства е следен:

-Котизација за учесниците (во котизацијата се вклучени минималните основни трошоци како храна, превоз и работниот тим)

-Кампања за прибирање средства онлајн која можете да ја најдете на платформата indiegogo 

Доколку сте во можност би ви биле благодарни доколку донирате за реализација на Инклузивните летни младински кампови.

-Продажба на колачи и други производи подготвени од лицата со попреченост и без. Подетални информации каде ќе може да ги најдете ќе објавиме во наредниот период.

За дополнителни информации контактирајте не на infokrikcenter@gmail.com или на sim@scout.org.mk