Activities

Повик за обучувачи за спроведување на обуки на тема програмски јазици

Во период од септември до декември 2018 Цма Крик спроведува проектни активности од проектот Code, Innovate, Connect. Проектните активности се спроведуваат во партнерство со Завод YPSILON од Словенија а се финансирани од САП компанијата од Словенија. Програмата се состои од: Септември-октомври Циклус 1- 4 работилници на темите подолу Октомври Циклус ...
Read More

Повик за работилница “Painting crash” која ќе се одржи во сабота 5 Август, 2017 во Младински Центар КРИКНИ, Скопје

Повик  за работилница “Painting crash” која ќе се одржи во сабота 5 Август, 2017 во Младински Центар КРИКНИ, Скопје ЦМА КРИК објавува: Повик за учесници од 4-12 години за креативна работилница Што:​ Курс за креативна работилница  “Painting crash” Кога: 5​ Август, 2017​ , 11:00 – 13:00 Where:​ Младински Центар – ...
Read More

Call for kids for a painting crash course workshop – Saturday 5th of August 2017 in the Youth Center KRIKNI, Skopje

CYA KRIK issues: Call for participants aged between 4- 12 years for creative workshops What:​ Creative workshop​ -  crash course for painting When: 5​th August 2017​ 11 am – 1pm Where:​ Youth Center - KRIKNI Skopje, Macedonian​ More about the workshop:  Painting crash course -​This project will increase your child´s ...
Read More

Call for participants for multicultural movie night – in the Youth Center KRIKNI

CYA KRIK issues: Call for interested participants for multicultural movie night What: Turkish Movie – MOVIE NIGHT - “See new culture in a movie” When: 15th of June 2017 Monday at 6:30pm Where: Youth Center – KRIKNI Skopje, Macedonian – st. Karadzica 6, Skopje More about the event: MULTICULTURAL MOVIE NIGHT - The ...
Read More

Повик за учесници на работилница математички квиз – 19 Јуни 2017 во Младинскиот центар КРИКНИ, Скопје

ЦМА Крик објавува: Повик за мотивирани учесници на работилница - Математички квиз Што: Работилница математички квиз - Размрдај го телото. Размрдај го умот. Кога: Понеделник, 21 Јуни 2017 година во 17:00 часот Каде: Младински центар - КРИКНИ Скопје - ул. Караџица 6, Скопје Повеќе за работилницата: Математички квиз - Целта на ...
Read More

Call for participants for math quiz workshop – 19th of June 2017 in the Youth Center KRIKNI , Skopje

CYA KRIK issues: Call for motivated participants for math quiz workshop What: Math quiz workshop - MATHEMATICS QUIZ – Move your body. Move your mind. When: 19th of June 2017 Monday at 5:00pm Where: Youth Center – KRIKNI Skopje, Macedonian - st. Karadzica 6, Skopje More about the project: Math quiz ...
Read More

Настан за дисеминација на резултати од проект ERASMUS4VIP

Настан за дисеминација на резултати од проект ERASMUS4VIP Центар за младински активизам Цма Крик ве кани на дводневен дисеминациски настан за споделување на резултатите од проектот Erasmus4VIP кој ќе се одржи на 30 и 31 мај 2017 (вторник и среда) 2017 со почеток од 12:00 до 16:00 часот во просториите ...
Read More

АКТИВНОСТИ ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР КРИКНИ

АКТИВНОСТИ ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР КРИКНИ Ние сме тимот на Центар за младински активизам ЦМА Крик и би сакале да ве запознаеме со нашата организација. Што е Центарот за младинскиот активизам Крик? Центарот за младинскиот активизам Крик е невладина, непрофитна организација, основана од страна на млади луѓе, предводена од млади луѓе и работи за ...
Read More

Повик за учесници на креативни работилници за танцување и цртање, кои ќе се реализираат во Младинскиот центар КРИКНИ, Скопје

ЦМА КРИК објавува: Повик за мотивирани учесници за креативни работилници за танцување и цртање Што: Креативни работилници Танцувачки клуб - “ imPOSSIBLE – I´m gonna dance on the walls call freedom.” Цртање на ѕид - “Feelings on the wall” Кога: Работилниците ќе се реализираат во период од мај до јули 2017 година ...
Read More

Повик за учесници на обука за користење на Адолесцент Сет за Изразување и Иновации – Уницеф

ЦМА КРИК објавува повик за учесници на обука за користење на Адолесцент Сет за Изразување и Иновации - Уницеф Што: Обука за користење на Адолесцент Сет за Изразување и Иновации - Уницеф Кога: Обуката ќе се реализираа во четврток  30 март 2017 година, 16:00 – 20:00 часот Каде: Младински центар КРИКНИ, Скопје Ул. Караџица бр ...
Read More