Call for participants to a Training for Youth Workers, 17-21 June 2019, Scout Center Ohrid

Title of the project: Combating social exclusion of young people Leading organization: CYA KRIK, Skopje Project partners: Youth Center Perspektiva Durres and Center for Education and Training Prizren About the project: In Western Balkan region people with disabilities are facing lot of problems. Within this project, regional activities will be made in which youth with… Read More Call for participants to a Training for Youth Workers, 17-21 June 2019, Scout Center Ohrid

ПРОДОЛЖЕН ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

Во периодот од мај до декември 2019 година во Скопје, Центар за младински активизам КРИК спроведува програма за младински работници во рамки на проектот Чекори кон Инклузија кој е во склоп на Проектот за младинско изразување. Проектот за младинско изразување е финансиран од Европската Унија а го спроведува Младински Образовен Форум, во партнерство со Лоја… Read More ПРОДОЛЖЕН ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

Повик за 2 истражувачи за мапирање на успешни приказни на лица со попреченост

ЦМА Крик во склоп на проектот Youth participation for ALL, објавува повик за 2 истражувачи. Главната цел на проектот е да придонесе кон создавање на силно, инклузивно и демократскоопштество во кое младите луѓе се целосно вклучени и помагаат во неговиот развој, развивајќи сесебе си на лично и социјално ниво. Истражувањето има за цел да мапира… Read More Повик за 2 истражувачи за мапирање на успешни приказни на лица со попреченост

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

Во периодот од мај до декември 2019 година во Скопје, Центар за младински активизам КРИК спроведува програма за младински работници во рамки на проектот Чекори кон Инклузија кој е во склоп на Проектот за младинско изразување. Проектот за младинско изразување е финансиран од Европската Унија а го спроведува Младински Образовен Форум, во партнерство со Лоја… Read More ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ