Call for participants for Youth Exchange- “Diversity Academy”

CYA Krik issues a call for 4 participants for a youth exchange in Nevaršonys, Lithuania. Project description: In a modern democratic society based on the principles of pluralism, freedom of speech, movement and expressions, diversity is a reality, but the richness that it brings to communities and teams is generally underestimated. Inclusive groups and communities… Read More Call for participants for Youth Exchange- “Diversity Academy”

Call for participants for a training course in Kolin, Czech Republic

CYA Krik issues a call for 3 participants for  a training course in Kolin, Czech Republic. Project description: We invite you for a Training Course under Erasmus+ KA1. It will be devoted to social entrepreneurship and digital skills. It is best suitable for young people who aim to make a positive impact. The project will… Read More Call for participants for a training course in Kolin, Czech Republic

Заинтересирај се и ТИ!

Цма Крик заедно со Сојуз на извидници на Македонија објавува повик за лица кои сакаат да бидат дел од кампањата за прибирање средства Camp Me In. Летните кампови за прв пат беа организирани во 2017 година и финансирани од Уницеф Скопје. Оваа година, не успеавме да прибереме средства од меѓународните, националните и локалните донатори, па… Read More Заинтересирај се и ТИ!

Camp me in! – Кампања за прибирање на средства-Мафини во парк

ЦМА Крик заедно со Сојузот на извидници на Македонија ја спроведува кампањата за прибирање на средства за имплементирање на летните инклузивни кампови! Камповите се 6 дневни кампови кои се организираат во Извидничкиот центар Охрид наменети за млади лица со попреченост и без. За таа цел се предвидени низа активности, започнувајќи од месец Март 2019. Овој… Read More Camp me in! – Кампања за прибирање на средства-Мафини во парк

Повик за 2 младински работници за организирање на настани на отворено во околните излетнички места во Скопје

ЦМА Крик објавува повик за 2 младински работници за организирање на 5 активности на отворено со едукативно-социјална содржина во околните излетнички места во Скопје. Проектот „Средиште на младински банки за Западен Балкан и Турција“ трае четири години, тој е поддржан од Европската комисија, а ги вклучува организациите: Ана и Владе Дивац Фондација – Ana and Vlade… Read More Повик за 2 младински работници за организирање на настани на отворено во околните излетнички места во Скопје

Повик за учесници на Инклузивни младински летни кампови 2019

Центар за младински активизам заедно со Сојуз на извидници на Македонија го објавува повикот за пријавување на учесници на Инклузивните младински кампови кои ќе се спроведат во летниот период. Инклузивните младински кампови се кампови каде учесници се млади лица со попреченост и без. Камповите траат 6 дена (5 ноќевања) и се случуваат во Извидничкиот центар… Read More Повик за учесници на Инклузивни младински летни кампови 2019

Call for participants for the English Club at Krik ENGLISH 101 :)

Крик со задоволство го објавува формирањето на својот прв англиски клуб кој ќе се спроведува во периодот пролет и лето 2019 година. Целта на англискиот клуб е да се создаде средина за учење која го поттикнува користењето на англискиот како втор јазик. Англискиот клуб обезбедува можност во неформален амбиент преку дискусии и активности за учење… Read More Call for participants for the English Club at Krik ENGLISH 101 🙂

Call for participants for a training course in Mersin, Turkey

CYA Krik issues a call for 3 participants for  a training course in Mersin, Turkey                           Project Description: “imProve leAdership Skills Through Storytelling-PASTs” is a training course for potential partners of Youth Exchanges in frame of Erasmus+ Youth programme. We have been working… Read More Call for participants for a training course in Mersin, Turkey