Повик за учесници на младинска програма во специјалните училишта

Центар за младински активизам Цма Крик спроведува младинска програма за лица со попреченост и лица со типичен развој. Младинската програма е составена од 10 работилници кои се одвиваат еднаш неделно во период февруари-мај 2019 во училиштата ”Партенија Зографски”, ”Завод за рехабилитација на деца и младинци” во Топанско поле” и ”Св. Наум Охридски”.

Една работилница трае 1 час и 30 мин. Младинските програми се наменети за млади лица.

Тема: Инклузија на лица со попреченост со нивните врсници преку учество во заеднички активности. Работилниците ќе опфатат теми како сексуално образование, менаџирање на буџет и занаетчиство.

Работилниците се реализираат во просториите на училиштата во Скопје и во природа.

Работилниците се одвиваат во период од февруари до мај.

Апликациската форма можете да ја најдете тука.

Контакт: kriksending@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *