Chiamata per i volontari – Call for volunteers

*****ENGLISH IN BELOW*****   Servizio Volontario Europeo: 11 mesi in Macedonia tramite il programma Erasmus +   Stop Divisions! Reappropriation of European values through Volunteering Service Vol. 2 Cosa: Servizio Volontario Europeo – EVS (Volunteering project) Quando: Dal 25 Settembre 2018 –al 25 Agosto 2019 Dove: Skopje, Macedonia Ente Ospitante: Centro di attivismo giovanile CYA… Read More Chiamata per i volontari – Call for volunteers

Повик за 4 волонтери за спроведување на младински програми.

ЦМА Крик објавува повик за 4 волонтери (дефектолози – специјални едукатори; студенти на дефектологија) за спроведување на младински програми во 4 специјални училишта. Во рамки на тековните активности на ЦМА Крик се спроведуваат младински програми во 4 специјални училишта: ДСУ за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“ – Скопје Завод за рехабилитација на деца и… Read More Повик за 4 волонтери за спроведување на младински програми.

Повик за учесници на обуки на тема програмски јазици

Во период од септември до декември 2018 Цма Крик спроведува проектни активности од проектот Code, Innovate, Connect. Проектните активности се спроведуваат во партнерство со Завод YPSILON од Словенија а се финансирани од САП компанијата од Словенија. Програмата се состои од 4 Циклуси: Циклус 1 – 4 работилници на темите подолу (септември-октомври) Циклус 2 – отворени… Read More Повик за учесници на обуки на тема програмски јазици