Call for a youth leader and participants for a Youth Exchange in Paris, France

CYA Krik issues a call for 1 youth leader and 4 participants for a youth exchange. What: Youth Exchange “Back 2 Basics” When: 15-22 June 2018 Where: Paris, France Host organization: Paragraf International Activities aimed at a target audience of young people under 30 years old, as well as training and workshops for youth leaders… Read More Call for a youth leader and participants for a Youth Exchange in Paris, France

Call for 4 participants for a Training Course in Yunkos, Spain

CYA Krik issues a call for 4 participants for a Training Course. What: Training Course “I Lend You My Shoes” When: 21 – 27 May 2018 Where: Yunkos, Spain Host Organization: Proyecto Kieu The project: This training course is about how to include gender equity approach into youth work based on non-formal education methods and… Read More Call for 4 participants for a Training Course in Yunkos, Spain

Call for participants on APV “Back 2 Basics” Paris, France

CYA Krik issues a call for a leader and participant for an Advanced Planning Meeting for the Youth Exchange “Back 2 Basics”.   What: Advanced Planning Meeting When: 20th – 23rd April 2018 Where: Paris, France. Hosting organisation: Paragraf International Activities aimed at a target audience of young people under 30 years old, as well as training… Read More Call for participants on APV “Back 2 Basics” Paris, France

Повик за учесници на предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот”

Предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот” ќе се одржи во ДСУ за рехабилитација на деца и младинци ,,Св. Наум Охридски” во Скопје. Главна цел на предавањето е да се стави акцент на важноста на детоксификацијата, начините како може да се направи и поттикнување промени во начинот на исхрана. Предавањето ќе се реализира на 27.02.2018 година… Read More Повик за учесници на предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот”

Повик за учесници на младинска програма во ДУЦОР „Партенија Зографски“ – Скопје

Центар за младински активизам Цма Крик спроведува младинска програма за лица со попреченост и лица со типичен развој. Младинската програма е составена од 12 работилници кои се одвиваат еднаш неделно во период февруари – април 2018 во ДУЦОР,,Партенија Зографски – Скопје.  Една работилница трае 1 час и 30 мин. Младинските програми се наменети за млади… Read More Повик за учесници на младинска програма во ДУЦОР „Партенија Зографски“ – Скопје

Повик за учесници на работилница и еднодневна екскурзија

Центар за младински активизам Цма Крик спроведува работилница и еднодневна екскурзија на Попова Шапка за млади лица со попреченост и млади лица со типичен развој. Овие активности се спроведуваат како дел од проектот  “Tools for Social Development” кој се одржа од 1 до 8 декември, 2017 во Врњачка Бања. Главна цел на проектот е градење… Read More Повик за учесници на работилница и еднодневна екскурзија

Повик за учесници на младинска програма во ”Завод за рехабилитација на деца и младинци – Топанско Поле”

Центар за младински активизам Цма Крик спроведува младинска програма за лица со попреченост и лица со типичен развој. Младинската програма е составена од 10 работилници кои се одвиваат еднаш неделно во период февруари – април 2018 во ”Завод за рехабилитација на деца и младинци” во Топанско поле. Една работилница трае 1 час и 30 мин.… Read More Повик за учесници на младинска програма во ”Завод за рехабилитација на деца и младинци – Топанско Поле”