Categories
Activities

Повик за работилница “Painting crash” која ќе се одржи во сабота 5 Август, 2017 во Младински Центар КРИКНИ, Скопје

Повик  за работилница “Painting crash” која ќе се одржи во сабота 5 Август, 2017 во Младински Центар КРИКНИ, Скопје

 

ЦМА КРИК објавува: Повик за учесници од 4-12 години за креативна работилница

Што:​ Курс за креативна работилница  “Painting crash”

Кога: 5​ Август, 2017​ , 11:00 – 13:00

Where:​ Младински Центар – КРИКНИ Скопје,

Повеќе информации за пројектот:

КурсотPainting crash” –​ ќе ги зголеми вештините за критичко размислување на вашето дете, ќе го научи како да црта и да работи воопшто со јаглен.

Ова е креативна работилница во која ќе ви покажеме како се црта со јаглен.

Пред започнувањето на работилницата, ќе имаме важна музејска посета, така што учесниците ќе добијат инспирација, мотивација и идеја за уметност.

Повеќе информации ќе добиете преку меил.

Работилницата во сабота ќе започне со два енерџајзери во вид на психолошки вежби. Се докажува дека овие вежби го мотивираат и поддржуваат начинот на цртање. Така децата ќе произведат два различни видови цртежи и ќе добијат мотивација за големата вежба, што значи дека учесниците ќе бидат подготвени да создадат свој шарен колаж. На крајот ќе понудиме мала изложба, така што учесниците може да ги покажат своите резултати и нивните мали уметнички дела на другите учесници. Целата креативна работилница ќе се одржи во нашиот нов шарен и мирен Младински центар КРИКНИ со убава музика во позадина.

Профил на учесници:

  • имаат интерес за цртање со јаглен;
  • мотивација за активно учество во курсот “Painting crash”
  • од 4-12 години
  • инспирирани и креативни

Painting crash повикот е отворен до 31 Јули 2017.

Aко сте заинтересирани пополнете ја оваа апликациска форма

За дополнителни прашања контактирајте не во evskrik@gmail.com

Линк од настанот на ФБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *