Categories
Activities

Повик за учесници на работилница математички квиз – 19 Јуни 2017 во Младинскиот центар КРИКНИ, Скопје

ЦМА Крик објавува: Повик за мотивирани учесници на работилница – Математички квиз

 

Што: Работилница математички квиз – Размрдај го телото. Размрдај го умот.

Кога: Понеделник, 21 Јуни 2017 година во 17:00 часот

Каде: Младински центар – КРИКНИ Скопје – ул. Караџица 6, Скопје

Повеќе за работилницата:

Математички квиз – Целта на оваа работилница е да се подготви интересен и предизвиувачки математички квиз, чиј фокус се математички вежби во комбинација со спортски активности. Исто така, учесниците ќе работат во група и треба да се подготвени да одговорат заедно на математичките прашања и да ги надминат спортски предизвици заедно. Учесниците ќе имаат можност да научат полесен и креативен начин за решавање на математички проблеми преку интересни игри каде ЕВС волонтерите ќе бидат присутни за поддршка. Во текот на работилницата убава музика ќе го исполни младискиот центар 🙂

Овој проект е одлична можност за споделување идеи, запознаване нови пријатели и да се добие еден поинаков поглед на математика.

Профил на учесниците:

  • средно ниво на англиски јазик;
  • да се заинтерсирани за математика и спорт
  • основните математички знаења
  • мотивација за присуство на работилницата – математички квиз и да се активни учесници
  • да се во можност да дојдат во просториите на Младинскиот центар – КРИКНИ;
  • толерантни и отворени за нови начини на учење
  • млади со попреченост се добредојдени
  • да уживаат во музиката

 

Повикот е отворен до 11 часот во петок, 20 јуни, 2017

Ако сте заинтересирани пополнете го формуларот за апликација за учесници.

За сите дополнителни прашања контактирајте не на evskrik@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *