Повик за учесници на креативни работилници кои ќе се реализираат во ДУЦОР Партение Зоографски, Скопје

ЦМА КРИК објавува: Повик за мотивирани учесници за креативни работилници

Што: Креативни работилници

1. Втор живот на тегли

2. Велигден

3. Шиење на јастуци

Кога: Работилниците ќе се реализираат во период од 28 март до 25 април 2017 година.

Втор живот на тегли – 28 март 19:00 – 20:00 часот

Велигден –04 април 19:00 – 20:00 часот

Шиење на јастуци –25 април 19:00 – 20:00 часот

Каде: ДУЦОР Партение Зоографски, Скопје

Повеќе за овој проект:

Фасилитатори на овие работилници се нашите ЕВС волонтери од Полска Барбара и Агата. Сите учестници ќе направат убави продукти од тегли и ќе ги украсуват на различни начини, ќе направат убави велигденски украси и јастучиња во различни облици. Главна идеа на проектот е младите со оштетен слух да се дружат и научат нешто ново,  да се работи во рамки на социјалната инклузија – инклузија меѓу младите со оштетен слух и останатите млади.

Профил на учесници:

 Млади на возраст од 14 – 20 години

 Мотивирани да учествуваат на работилниците

 Млади кои се во можност да доаѓаат во ДУЦОР Партение Зоографски

Начин на аплицирање:

Доколку сте заинтересирани за некоја или пак двете работилници пополнете ја оваа апликациска форма.

За дополнителни прашања можете да ни пишете на evskrik@gmail.com

One thought on “Повик за учесници на креативни работилници кои ќе се реализираат во ДУЦОР Партение Зоографски, Скопје

  1. Jas sum Hristina, dolgogodishen volonter vo Crven Krst, imam zelba da rabotam so lica koi imaat oshteten sluh. Zivotna zelba mi ee da pomagam na onie koi mozam, pa se stremam kon taa cel. Se nadevam na pozitiven odgovor. Vi blagodaram odnapred 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *