Повик за учесници на младинска програма: “Лесни раце”-Скопје

Повик за учесници на младинска програма

Лесни раце-Скопје

Центар за младински активизам Цма Крик во партнерство со Сојуз на извидници на Македонија спроведуваат проектни активности од проектот See You Watching Me финансирани од Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Европската Унија (ЕУ).

Младинската програма е составена од 12 работилници кои се одвиваат еднаш неделно во период февруари-мај 2017. Една работилница трае 2 часа. Младинските програми се наменети за учесници кои се млади лица на возраст од 14 до 18 години кои се со попреченост и без. Првата работилница се одвива на 01.03.2017 среда со почеток од 19:30 до 21:30 часот. Работилниците ќе се одвиваат секоја среда во текот на наредните 3 месеци.

Име на програма-Лесни раце

Тема: Извидништво и креативност

Работилниците се реализираат во ДУЦОР Партениј Зографски.

Работилниците се одвиваат секоја среда од 19:30 до 21:30 часот.

Профил на учесници: Млади лица на возраст од 14 до 18 години кои имаат искуство во изработка на креативни украси.

Аплицирајте на следниот линк апликациска форма

Краен рок за аплицирање: до 28ти февруари 2017.

Доколку имате дополнителни прашања можете да не исконтактирате на:
076447597,aleksoskaandrea@yahoo.com-Андреа или

078 447 897, anastasijaantova47@yahoo.com Анастасија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *