Call for short term EVS project for 2 months

CYA KRIK issues: Call for short term EVS project for 2 months for period of 21st March – 18th May 2017  What: European Voluntary Service –  EVS When: 21st March – 18th May 2017  Where: Mersin, Turkey Host organization: AkdenizÜçüncüGözEğitimveGençlikDerneği (Third Eye Education and Youth Association of Mediterranean -TEAM) TEAM was founded in 2009 in order to protect the wild and natural life… Read More Call for short term EVS project for 2 months

Повик за учесници на младинска програма „Mеките вештини не водат кон успех“ Скопје

  Повик за учесници на младинска програма „Mеките вештини не водат кон успех“ Скопје Центар за младински активизам Цма Крик во партнерство со Сојуз на извидници на Македонија спроведуваат проектни активности од проектот See You Watching Me финансирани од Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Европската Унија (ЕУ). Младинската програма е составена од 12… Read More Повик за учесници на младинска програма „Mеките вештини не водат кон успех“ Скопје

Повик за учесници на младинска програма “За сите деца”-Прилеп

Повик за учесници на младинска програма “За сите деца” Центар за младински активизам ЦМА КРИК во соработка со Сојузот на извидници на Македонија, спроведуваат проектни активности од проектот See you watching me, поддржан од Детскиот фонд на Обединети Нации (УНИЦЕФ) и Европска Унија – ЕУ). Младинската програма е составена од 10 работилници кои се одвиваат… Read More Повик за учесници на младинска програма “За сите деца”-Прилеп

Повик за учесници на младинска програма: “Лесни раце”-Скопје

Повик за учесници на младинска програма Лесни раце-Скопје Центар за младински активизам Цма Крик во партнерство со Сојуз на извидници на Македонија спроведуваат проектни активности од проектот See You Watching Me финансирани од Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Европската Унија (ЕУ). Младинската програма е составена од 12 работилници кои се одвиваат еднаш неделно во… Read More Повик за учесници на младинска програма: “Лесни раце”-Скопје

Повик за учесници на младинска програма: “Јас можам”-Скопје

Центар за младински активизам Цма Крик во партнерство со Сојуз на извидници на Македонија спроведуваат проектни активности од проектот See You Watching Me финансирани од Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Европската Унија (ЕУ). Младинската програма е составена од 12 работилници кои се одвиваат еднаш неделно во период февруари-мај 2017. Една работилница трае 2… Read More Повик за учесници на младинска програма: “Јас можам”-Скопје

Недела 26.02.2017 и интересни работи се случуваат…. КРИКНИ и ти!

Недела 26.02.2017 17:00 часот… И интересни работи се случуваат. Она чувство кога многу работи се насобрале и сега ти се во грлото. А ти си дома, во дневна. Во Пржино. Центар ти личи далеку за нешто да се организираш и покрај тоа што за 7 минути си таму. Седум минути. Си ја направи рутината во… Read More Недела 26.02.2017 и интересни работи се случуваат…. КРИКНИ и ти!

Повик за работен ангажман во Цма Крик

Име: Центар за младински активизам Цма Крик Адреса: Караџица 6 Тел: ++389 78 370 987 Email: infokrikcenter@gmail.com Веб: www.krik.org.mk fb page: CYA KRIK Лице за контакт: Mила Карадафова email: Karadafova@hotmail.com Краен рок 02.03.2017 // Работниот ангажман започнува од 06.03.2017   Центарот за младинскиот активизам Крик е невладина, непрофитна организација основана од страна на млади луѓе,… Read More Повик за работен ангажман во Цма Крик

Дојди и ти и направи го твоето младинско катче

Што: Центар за младински активизам Цма Крик објавува повик за учесници кои ќе го опремат и реновираат новиот младински центар во Пржино. Просторот се наоѓа во Пржино и сите активности ќе се одржуваат таму. Кого: Бараме 20 млади лица на возраст од 16 до 30 години кои сакаат да ни помогнат да го опремиме просторот… Read More Дојди и ти и направи го твоето младинско катче

Call for 3 participants for Training Course “It’s up to you!” 9th – 15thApril 2016 Kolin, Czech Republic

CYA KRIK issues: Call for 3 participants Erasmus+ Key Action 1 – Learning mobility of individuals   What: Key Action 1 – Learning mobility of individuals When: 9th – 15thApril 2016 Where: Kolin, Czech Republic Host organization: CEFIG, Czech Republic More about the project:  This project will increase your critical thinking skills, allow you to see through tricks that are… Read More Call for 3 participants for Training Course “It’s up to you!” 9th – 15thApril 2016 Kolin, Czech Republic