Повик за 20 младински работници кои ќе спроведуваат младински програми во период февруари-мај 2017

Центар за младински активизам Цма Крик во партнерство со Сојуз на извидници на Македонија спроведуваат проектни активности од проектот See You Watching Me финансирани од Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ и Европската Унија (ЕУ). Проектните активности се одвиваат во период од јануари 2017 до декември 2017 година. Цели на проектот: Да се зголеми социјалната… Read More Повик за 20 младински работници кои ќе спроведуваат младински програми во период февруари-мај 2017

2015 October – month to raise awareness among the population for people with Down syndrome

We are implementing activities each year, for the month of October in order to raise awareness for people with Down syndrome in the society. This year we decided to work more on line to raise public awareness for people with Down syndrome. We were working on online campaign. We shared photos of people with typical… Read More 2015 October – month to raise awareness among the population for people with Down syndrome

TC “Young Individuals”

ЦМА Крик објавува повик за учесници на обуката “Young Individuals”  кој ќе се одржи од 20 до 27 февруари 2017 во Вроцлав, Полска. Име на проектот: “Young Individuals” Носител на проектот: Instytut Kreatywnego Myślenia (Institue of Creative Thinking) – Полска Партнерски земји: Полска, Македонија, Словачка, Романија, Хрватска, Италија и Литванија. Број на учесници: тројца (над 18 години). Главната цел на… Read More TC “Young Individuals”

Call for 2 participants for Training Course about Street Based Youth Work 08-12.02.2017 Ljubljana Slovenia

CYA KRIK issues: Call for 2 participants  PARTNERSHIP BUILDING ACTIVITY (PBA): STREET-BASED YOUTH WORK Erasmus+ KA1 Youth worker mobility Capacity building and exchange of good practices in the field of street-based youth work   What: Training course Erasmus + KA1 Youth worker mobility When: 08-12 February 2017 Where: Ljubljana Slovenia Host organization: Mreza Mlada Ulica… Read More Call for 2 participants for Training Course about Street Based Youth Work 08-12.02.2017 Ljubljana Slovenia