Истражи ја Македонија

Центарот за младински активизам ЦМА Крик објавува повик за учесници на тема “Истражи ја Македонија” во специјалните училишта.
Младинските програми опфаќаат циклус од 10 работилници кои се имплиментираат еднаш неделно во период февруари до мај 2021. Целта на младинските програми е зголемување на социјалната инклузија на младите лица со попреченост и градење на еднакво, демократско и инклузивно општетсво.
Работилниците опфаќаат едукативни, креативни и забавни активности кои се наменети за млади лица со попреченост (млади лица со интелектуална попреченост, млади лица со оштетен говор и слух и млади лица со аутистичен спектар на нарушување) и типичен развој, а кои ќе се имплементираат за учесниците во специјалните училишта:
– ДСУ за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“
– Инклузивен центар „Дружење без граници“ кој функционира во рамките на Приватното средно училиште САБА
Работилниците се реализираат онлајн.
Аплицирајте тука.
Рок за аплицирање: 30.01.2021

Следете ги новостите!

Претплати сѐ за да бидеш во тек со сите можности за млади.

Никогаш нема да ја дадаме, да тргуваме или да ја продадеме вашата е-маил адреса. Може да направите unsubcribe во секое време.

mk_MK